Labqualityn koulutusmyynti kasvuun Priima-oppimisympäristöllä

Laadunarviointeja, konsultointipalveluja, kliinisiä tutkimuksia, auditointeja, sertifiointeja ja koulutuksia tarjoava Labquality auttaa asiakkaitaan osaamisen ja tietotaidon laadunvarmistuksessa muun muassa verkkokurssien avulla. Priima-oppimisjärjestelmällä korvattiin aikaisempi koulutusalusta, jotta kurssien hallinnointi helpottuu, käyttöä voidaan laajentaa ja koulutusmyyntiä vauhdittaa kansainvälisesti.

Labquality työllistää 120 henkilöä Suomessa, Saksassa ja Puolassa, ja myy osaamistaan asiakkailleen yli 60 maassa. Labqualityn palveluiden ja koulutusten avulla terveydenhuollon asiantuntijat, lääkevalmistajat ja terveysteknologiayritykset ylläpitävät ja varmentavat osaamistaan, jotta heidän toimintansa on laadukasta esimerkiksi potilaille tai lääkinnällisille laitteille tehdyissä tutkimuksissa.

Osaamisen varmistamiseen käytetään muun muassa erilaisia verkkokursseja, Niiden hallinnointi oli Labqualityn aikaisemmin käyttämässä koulutusalustassa hankalaa: esimerkiksi muutokset kurssimateriaaleihin piti teettää maksullisesti palveluntuottajalla ja ilmoittautumisprosessissa oli paljon manuaalisia vaiheita.

“Emme voineet palvella asiakkaitamme niin hyvin kuin halusimme”, Labqualityn koulutuspäällikkö Miia Kämppi muistelee.

Koulutusten hallinnointi tehostui ja asiakaspalvelu parani uuden oppimisjärjestelmän myötä

Keväällä 2020 Labquality päätti siirtää koulutustensa hallinnoinnin omiin käsiinsä Priiman avulla. Syyskuussa 2021 ensimmäiset vieritutkimukseen liittyvät kurssit vietiin uudelle alustalle ja Priima-oppimisympäristö ristittiin Labquality Proksi, jonka maailmanlaajuinen pääkäyttäjä Kämppi Labqualitylla on.

“Teimme alusta saakka tiivistä yhteistyötä Saarni Learningin kanssa: saimme tukea projektisuunnitelman tekoon ja järjestelmän käyttöönottoon, ja apua oli koko ajan saatavilla omalta yhteyshenkilöltämme”, Kämppi kiittää.

Koulutusten suunnittelu, luonti ja päivittäminen onnistuvat nyt vaikka päivittäin, ja ilmoittautuminen sekä raportointi ovat helpottuneet. Kursseja on myös helppo räätälöidä asiakastarpeisiin. “Pystymme palvelemaan asiakkaitamme paljon aiempaa paremmin”, Kämppi iloitsee.

Kuva: Lauri Hytti Photography

Priima-verkkokurssialustan avulla on löytynyt uusia liiketoimintamahdollisuuksia 

Syksyn 2021 jälkeen Labquality Pron käyttäjämäärä on kaksinkertaistunut. Vieritutkimuskoulutusten lisäksi alusta tukee muiden palveluiden ja tuotteiden myyntiä.

Labquality Pron kautta jaetaan myös tapahtumien, kuten Labquality Days -kongressin tallenteet, todistukset, palautelomakkeet ja muu tapahtuman sisältö yli 1 300 osallistujalle. 

“Labquality Pro on nykyään kaikenlaisten koulutusten tukiympäristö. Jaamme esimerkiksi online-koulutusten tehtävät, materiaalit, infot ja ohjeet sen kautta. Olemme päässeet kokeilemaan asioita, joista emme alkuun osanneet haaveilla, ja löytäneet jopa uusia liiketoimintamahdollisuuksia”, Kämppi kertoo.

Asiakkaiden helppokäyttöiseksi kehuma Labquality Pro toimii myös markkinointiväylänä. “Aika usein ensimmäinen kontakti meihin syntyy koulutuksen tai verkkokurssin kautta. Kun henkilö toteaa, että meillä on hyvää sisältöä ja oppimisympäristö toimii kuin vettä vaan, se innostaa hakeutumaan myös muiden palveluidemme piiriin”, Kämppi kertoo.

Kielituki, järjestelmän laajennettavuus ja helppokäyttöisyys tukevat kansainvälistä kasvua

Kurssit jaetaan kieliversioituina kaikkiin maihin, joissa asiakkaitakin on. Suomi, saksa, puola ja englanti ovat järjestelmän pääkieliä. Lisäksi sisältöä on venäjäksi, ranskaksi ja viroksi. “Julkaisemme nyt ensimmäistä englanninkielistä verkkokurssia maailmanlaajuiseen myyntiin ja jatkossa aiomme myydä myös espanjan- ja ruotsinkielisiä kursseja”, Kämppi kertoo. 

“Alustatoimittajana haluamme kehittää toimintoja niin, että kokonaisuus on sekä Labqualitylle että heidän asiakkailleen mahdollisimman toimiva”, kertoo Saarni Learningin tuotekehityksen tekninen projektipäällikkö ja Priiman tuoteomistaja Niko Hummastenniemi.

Kehityslistalla ovat esimerkiksi kielitukea ja interaktiivisuutta parantavat toiminnallisuudet, erilaiset tehtävätyypit, sekä tekoälyavusteinen testien luominen. Jatkossa alustalle viedään kenties sisäisiäkin oppimispolkuja, kuten perehdytyksiä. “Haaveissa on, että voisimme jakaa asiakkaillemme materiaalia myös ilman rekisteröitymistä, sekä päästä hyödyntämään erilaisia integraatioita”, Kämppi kertoo.

Priima-oppimisalustan ketterä kehitys asiakastarpeisiin saa kiitosta Labqualitylta

Kämppi kiittelee järjestelmän kehitysnopeutta ja Saarni Learningiä siitä, että he kuuntelevat ideoita uusista toiminnoista ja ominaisuuksista. Kämppi vaihtaa myös ideoita muiden asiakkaiden kanssa, jotta oppii hyödyntämään järjestelmää entistä monipuolisemmin.

“Kun tarvitsemme esimerkiksi uudenlaisen myyntipolun tai lainsäädäntö asettaa uusia vaateita, toteutamme prosessit ja toiminnallisuudet yhteistyössä järjestelmään. Pienimmät toiveemme saatetaan viedä toimintaan jo viikon sisällä pyynnöstä”, Kämppi kiittelee.

Asiakasyhteyshenkilönä toimiva Hummastenniemi saa kiitosta Kämpiltä ystävällisyydestään ja tarkkuudestaan. “Vaikka me ollaan jo vanha asiakas, Niko huolehtii meistä hyvin: hän kyselee uudet tarpeemme ja käy läpi, missä aiemmat toiveemme etenevät. Toivomme, että yhteistyö jatkuu samalla draivilla eteenpäin!” Kämppi summaa.

Lisää lukemista

Mikro-oppiminen – kiireisen pelastus vai oppimisen uhka?

Tässä blogitekstissä keskitytään mikro-oppimiseen eri näkökulmista ja pohditaan sen hyötyjä ja haasteita konkreettisten esimerkkien avulla.

Organisaatioiden digi-SWOT

Tässä blogitekstissä pureudutaan organisaation osaamisen kehittämiseen hyvin tunnetun ja SWOT-analyysin avulla.

Asfalttikallio hoitaa työmaaperehdytykset verkkokoulutuksin

Asfalttikallio hankki Priima-oppimisympäristön tehostamaan perehdytyksiä työmaillaan ympäri Suomen.

Tee tekoälystä hyvä renki

Haluan tuoda yhden ehkä varovaisesti kriittisen näkökulman tekoälykeskustelun ja jonkinlaisen pöhinäpuheen keskelle.  Tämän tekstin ydinpointit ChatGPT 4.0:n tiivistäminä:  Tekoäly ja …