Ketterä osaamisen kehittäminen

Ketterä osaamisen kehittäminen mutkattomassa oppimisympäristössä

Osaava henkilöstö on tärkeä menestystekijä liiketoiminnan kannalta. Osaamisen kehittäminen on tästä syystä keskeinen prosessi menestymisen taustalla. Mutkattoman oppimisympäristön avulla osaamista voidaan kehittää oikea-aikaisesti ja ketterästi.

Joustava ja tarpeiden mukaan muotoutuva osaamisen kehittämisen prosessi toimii tehokkaasti oppimisympäristön avulla. Tarvitaan oikea-aikaista osaamisen hankkimista, laadukasta sisältöä, erilaisia oppimisen menetelmiä ja mahdollisuuksia. Tästä kokonaisuudesta nousee kolme keskeistä pohdittavaa teemaa:

  • Varmista osaaminen: oikeaa osaamista oikeaan aikaan
  • Omaa ja kumppanien sisältöä osaamisen varmistamiseen
  • Saumattomat prosessit osaavan organisaation mahdollistajana

Tehokas henkilöstön osaamisen kehittäminen lähtee organisaation strategiasta. Nykytilanteen analyysi tukee muodostettavaa oppimis- ja osaamispolkua, jonka varrella voidaan huomioida erilaisten oppijoiden sekä jatkuvan oppimisen tarpeet. Kaikkeen ei tarvitse oman organisaation venyä eli tietyissä kohdissa voi olla järkevää hyödyntää kumppanien osaamista.

Kerromme näkemyksiämme näistä teemoista tarkemmin digITre-tapahtuman kolumnissa: Lue koko kolumni tapahtuman sivuilla!

Olemme mukana digITre-tapahtumassa Nokia Arenalla 14.-15.6.2022. DigITre on ICT-alan ammattitapahtuma, joka tarjoaa ratkaisuja erilaisiin IT-pulmiin case-esimerkkien avulla. Osaamisen kehittäminen on meillä keskiössä ja keskustelemme mielellään lisää siitä, miten oppimisympäristö tukee tätäkin prosessia. Tavataanko siellä?

Lisää tästä aihepiiristä voit myös lukea aiemmasta Osaaminen haltuun ketterästi digitaalisessa toimintaympäristössä -bloggauksestamme.

Lisää lukemista

Organisaatioiden digi-SWOT

Tässä blogitekstissä pureudutaan organisaation osaamisen kehittämiseen hyvin tunnetun ja SWOT-analyysin avulla.

Asfalttikallio hoitaa työmaaperehdytykset verkkokoulutuksin

Asfalttikallio hankki Priima-oppimisympäristön tehostamaan perehdytyksiä työmaillaan ympäri Suomen.

Tee tekoälystä hyvä renki

Haluan tuoda yhden ehkä varovaisesti kriittisen näkökulman tekoälykeskustelun ja jonkinlaisen pöhinäpuheen keskelle.  Tämän tekstin ydinpointit ChatGPT 4.0:n tiivistäminä:  Tekoäly ja …

Verkko-oppimisympäristö tukee osaamisen kehittämistä Veikkauksella

Veikkauksen Priima-oppimisalusta Treenaamo kokoaa yhteen kaikki henkilöstön tarvitsemat koulutukset ja suosittelee oikeat kurssit erilaisille kohderyhmille.