Monipuoliset palautetoiminnot ja suorituskertojen säännöt

Monipuoliset palautetoiminnot ja suorituskertojen säännöt

Lisäsimme 3.2.2021 julkaistussa päivityksessä Priimaan muutamia käytännöllisiä ja odotettuja ominaisuuksia. Nyt koulutusten suunnitteluun on entistä monipuolisemmat vaihtoehdot.

Palaute osana koulutuksen kulkua

Toimme Priiman palautekyselyn rinnalle mahdollisuuden kerätä palautetta myös koulutuksen aikana. Lomake-editorilla voi nyt laatia kysymyksiä ja kerätä esimerkiksi välipalautetta tai oppijoiden itsearvioita myös kurssin aikana. Lomakkeita voi lisätä kurssin sivuille ja haluttaessa myös asettaa kurssin pakolliseksi tehtäväksi.

Lomakkeeseen voi kurssipalautteista tuttuun tapaan asettaa erilaisia kysymystyyppejä. Käytettävissä on kysymystyypit: 

  • arvosana (1-5),
  • monivalinta, jossa valitaan joko yksi tai useampi vaihtoehto, ja
  • avoin vastaus.

Lomakkeen asetuksissa voidaan määritellä, ovatko vastaukset vain kouluttajan nähtävillä vai näkevätkö opiskelijat toistensa vastaukset. Jos halutaan kaikkien näkevän vastaukset, voidaan asettaa ne näkymään joko heti vastaamisen jälkeen tai vastausajan päätyttyä. Kurssin hallinnoijalle ja kouluttajalle lomakkeissa on käytössä yhteenvetonäkymä, jossa vastauksia voi tarkastella joko kysymys- tai opiskelijakohtaisesti.

Uusi yrityskerta järjestyy helposti

Erääntyvän koulutuksen tai epäonnistuneen yrityksen jälkeen voi olla tarpeen suorittaa koulutus uudelleen kokonaisuudessaan. Priima tarjoaa monipuoliset toiminnot harjoitteluun ja tehtävien sekä kurssin yrityskertojen hallintaan. 

Monissa tehtävissä yrityskertoja voi hallinnoida kätevästi: testissä voi määritellä yrityskertojen määrän, palautustehtävissä puutteellisen suorituksen voi palauttaa täydennettäväksi, ja SCORM-materiaalissa on mahdollista sallia yrittämistä niin kauan, kunnes hyväksytty suoritus saavutetaan.

Tehtäväkohtaiset vaihtoehdot eivät aina riitä ja voi olla tarpeen edellyttää koko kurssin suorittaminen uudelleen alusta. Lisäsimme Priimaan toiminnon, jolla kurssin hallinnoija voi antaa opiskelijalle esimerkiksi hylätyn tai erääntyneen kurssisuorituksen jälkeen kokonaan uuden yrityskerran. Silloin kaikkien tehtävien suoritustiedot nollautuvat ja opiskelija aloittaa kurssin suorittamisen alusta.

Useiden yrityskertojen hallintaa varten uudistimme Priiman tietorakenteita. Raportoinnissa on seurattavissa kaikki suoritusten tilat: hyväksytyt, keskeneräiset, hylätyt ja erääntyneet suoritukset. Raportointitoiminnoissa olemme toteuttamassa laajaa uudistusta, jonka mukanaan tuomia uudistuksia julkaisemme vaiheittain. 

Kuvat, liitteet ja linkit monipuolistavat viestejä

Viestikeskuksen viesteissä voi nyt hyödyntää kuvia, liitetiedostoja ja linkkejä. Lisäsimme pikaviestimen kaltaisella käyttöliittymällä toimivaan viestikeskukseen kurssien keskustelualueilta tutut toiminnot. Kuvat näkyvät osana viestiä ja klikkaamalla niitä voi katsoa alkuperäisessä koossaan. Muut tiedostotyypit ovat viestin mukana linkistä avattavina liitteinä. Sen lisäksi viestikeskus tunnistaa nyt tekstistä kokonaiset www-osoitteet ja muokkaa ne automaattisesti klikattaviksi linkeiksi.

Mukavaa helmikuuta toivotellen,
Priima-tiimi

P.S. Priima Akatemia Live starttaa 18.3.! Lue maksuttomasta ja kaikille avoimesta webinaarisarjastamme lisää täältä ja ilmoittaudu mukaan!

Lisää lukemista

Mikro-oppiminen – kiireisen pelastus vai oppimisen uhka?

Tässä blogitekstissä keskitytään mikro-oppimiseen eri näkökulmista ja pohditaan sen hyötyjä ja haasteita konkreettisten esimerkkien avulla.

Organisaatioiden digi-SWOT

Tässä blogitekstissä pureudutaan organisaation osaamisen kehittämiseen hyvin tunnetun ja SWOT-analyysin avulla.

Asfalttikallio hoitaa työmaaperehdytykset verkkokoulutuksin

Asfalttikallio hankki Priima-oppimisympäristön tehostamaan perehdytyksiä työmaillaan ympäri Suomen.

Tee tekoälystä hyvä renki

Haluan tuoda yhden ehkä varovaisesti kriittisen näkökulman tekoälykeskustelun ja jonkinlaisen pöhinäpuheen keskelle.  Tämän tekstin ydinpointit ChatGPT 4.0:n tiivistäminä:  Tekoäly ja …